top of page

Порожня зона, край мовчання…


26 квітня 1986 року біда відгукнулася болем у серцях мільйонів людей. Наша країна відчула на собі таку грізну силу, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю. Немає, мабуть, в Україні такого місця, яке б не було пов’язане з горем Чорнобиля. Комусь довелося стати в ряди тих, хто ліквідував наслідки аварії, комусь – рятувати життя і здоров’я потерпілих, інші допомагали і морально, і матеріально. Ця трагедія ввійде в історію, в усі хроніки людства як невигойна рана на тілі України. Надто дорого заплатили і ще заплатимо за Чорнобиль.

«Порожня зона, край мовчання…» - під такою назвою в бібліотеці оформлена тематична виставка до дня Чорнобильської трагедії. З портретів на нас дивляться молоді хлопці-пожежники, які першими ринулись до палаючого реактора, щоб захистити нас із вами і виконати присягу. Тут ви знайдете поради, як захистити себе від радіації, або, принаймі, зменшити її вплив на організм людини.

Пам’ятаймо уроки Чорнобиля. Трагедії могло б і не бути, якби не було в нашому суспільстві байдужості і безвідповідальності.


Бондаренко М.Б., провідний бібліотекар


bottom of page